Rekordan odziv građana za vakcinaciju

Izvor: RTS, 18.Nov.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan odziv građana za vakcinaciju

Prošlo je mesec dana od kada je u Srbiju stiglo skoro 300.000 doza vakcine protiv gripa. Iako je kupljeno 50.000 doza više nego prošle godine, gotovo sve količine su potrošene.
U Institutu za javno zdravlje "Batut" kažu da su u toku preraspodele preostalih količina vakcina po domovima zdravlja, a razmatra se i nabavka dodatnih doza vakcine protiv gripa.

Statistika pokazuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to rekordan odziv građana. 
Direktor Doma zdravlja "Palilula" dr Aleksandar Stojanović kaže da je to znak da su pacijenti shvatili da treba da se vakcinišu.
"Na vreme smo dobili vakcine, ali su nestale, što ne znači da ih neće biti", rekao je dr Stojanović, ističući da je u tom domu zdravlja interesovanje za 80 odsto veće nego prošle godine.
Dodaje i da epidemije gripa nema, i da nema većih gužvi.
Njegov savet građanima je da izbegavaju prostorije sa mnogo ljudi i da se oblače u skladu sa vremenskim prilikama.
"Ako imate simptome, idite kod lekara, nemojte sami da se lečite", poručio je dr Stojanović.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Grip

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi kontigent vakcina u novosadskim domovima zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019

Sredinom oktobra u novosadski Dom zdravlja, stiglo je 14.600 doza vakcine protiv gripa, kojih je u međuvremenu nestalo. Istražili smo koji je razlog nestašice, kad stiže nova tura i kome se posebno preporučuje vakcinacija...Iako lekari godinama apeluju na to da je vakcina najbolja prevencija protiv...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.