RUSI BLIZU KOLEKTIVNOG IMUNITETA: Brzina vakcinacije udvostručena

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 01:09

RUSI BLIZU KOLEKTIVNOG IMUNITETA: Brzina vakcinacije udvostručena

Moskva i još 15 oblasti blizu kolektivnog imuniteta od 60 odsto

Moskva, Sankt Peterburg i još 15 oblasti u Rusiji blizu su postizanja kolektivnog imuniteta protiv virusa korona od 60 odsto, izjavila je zamenik ruskog premijera Tatjana Golikova.

Ona je rekla da se u taj procenat ubrajaju vakcinisana lica, bivši pacijenti na kovid odeljenjima i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lica koja su bila zaražena virusom korona ali nisu imala simptome zaraze.

- Ukupno 17 oblasti u Rusiji najbliže su postizanju imuniteta krda od 60 odsto. To su Moskva, Sankt Peterburg, Tuva, Karelija, Burjatija, Kalmikija, Altaj, Jakutija, Komi, kao i Moskovska, Belgorodska, Sahalinska, Magadanska, Arhangelska, Murmanska i Čukotska oblast i Jamalo-nenecki autonomni okrug - istakla je Golikova tokom sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina sa članovima vlade.

Golikova je naglasila da je nedavno udvostručena brzina vakcinacije u Rusiji, javio je TASS.

Ona je ranije saopštila da je 33,6 miliona ruskih državljana primilo prvu dozu vakcine protiv kovida 19, a 22,6 odsto i drugu dozu.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.