Priština: Tenzije, okršaj i prekid sednice skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 12:46

Priština: Tenzije, okršaj i prekid sednice skupštine

Na današnjoj sednici skupštine u Prištini, na kojoj je trebalo da se raspravlja o obrazovanju i energetici, došlo je do tenzija između poslanika vladajuće koalicije i opozicije oko dijaloga s Beogradom i vakcinacije, nakon čega su poslanici opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK) napustili sesiju.

To se dogodilo nakon što je predstavniku DSK Arbenu Gašiju prekinut govor u kome je kritikovao predsedavajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Skupštine da ne tretiraju podjednako sve poslanike, prenosi Koha.

Tenzije su nastavljene i u holu gde je zamalo došlo i do fizičkog okršaja kada su se sukobili poslanici Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići i Ardijan Kastrati s ministrom poljoprivrede i šumarstva u privremenim institucijama Fatonom Pecijem.

Svađi se pridružio i poslanik Hajdar Beka, a u jednom trenutku, na video snimku vidi se kako ga gura ministar obrazovanja Arberi Nagavci.

Takođe, čule su se i brojne uvrede na račun i jednih i drugih.

Svemu tome prethodila je žučna rasprava u kojoj je poslanik DPK Abelard Tahiri uputio pitanje premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju zašto je ušao u proces dijaloga sa Beogradom a da nije definisao zahteve Prištine.

Takođe je kritikovao način borbe protiv korona virusa i to što još nisu nabavljene vakcine. Tahiri je ministarku spoljnih poslova u privremenim institucijama nazvao predstavnicom Srbije na Kosovu.

Kako se navodi, sednica bi uskoro trebalo da bude nastavljena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Prištini na ivici sukoba - "Molim vas, direktore" VIDEO

Izvor: B92, 06.Maj.2021

Tokom plenarne sednice u Skupštini Kosova situacija je postala napeta, nakon odluke Demokratske partije Kosova da napusti salu, prenosi portal Reporteri...Nije poznato šta se tačno dogodilo, ali došlo je do velikog verbalnog sukoba sa poslanicima Samoopredeljenja, koji je pretio da preraste u fizički...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.