Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 19:25

Predsednik i njegova porodica 1.572 puta ilegalno prisluškivani, Vučić: Kriminalcima izbrojani dani na slobodi

U Palati "Srbija" zasedao je Savet za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik je tokom obraćanja medijima rekao da se razgovaralo o svim gorućim problemima u zemlji. Na konferenciji su izneti detalji o obračunu države sa organizovanim kriminalnim grupama, prisluškivanju predsednika i njegove porodice, ali i nastavku borbe protiv koronavirusa i dijalogu Beograda i Prištine.
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je počela nešto posle 18 časova u Palati "Srbija" i trajala je oko tri sata.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Neboša Stefanović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić. 
Na sednici se raspravljalo o, kako je i najavio predsednik, borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Kosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu, Evropi i svetu.
Predsednik Srbije ranije danas je izjavio da će večeras biti doneta odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP. 
"Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla", kazao je Vučić. 
Podsetimo, predsednik je prošlog vikenda najavio da će građani Srbije, Evropa i svet biti šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala.
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost trebalo je da bude održana prošle nedelje ali je otkazana zbog, kako je rečeno, formalno-pravnih razloga i čekanja dodatnih veštačenja. 
Pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela skirvajući se iza Partizanove navijačke grupe, 4. februar uhapšeni su Veljko Belivuk i Marko Miljković. 
Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv 22 osobe. Svi se terete za zločinačko udruživanje, proizvodnju i trgovinu narkoticima, a nekoliko uhapšenih i za teška ubistva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku sjednica o borbi protiv organizovanog kriminala, Kosmetu, vakcinaciji

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2021

BEOGRAD - U toku je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije na kojoj bi, prema najavi predsjednika Aleksandra Vučića, trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Kosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.