Pentaksima ima dovoljno za sve novosadske mališane.

Izvor: Radio 021, 09.Jun.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentaksima ima dovoljno za sve novosadske mališane.

Za najmlađe pacijente, u svim odeljenjima pedijatrijskih službi novosadskog Doma zdravlja ima dovoljno vakcina Pentaksim, koja  se koristi za vakcinaciju dece do godinu dana i za revakcinaciju dece u drugoj godini života.

"Trećeg juna smo sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine preuzeli 2.000 doza Pentaksim vakcina, što je sasvim dovoljno za sve naše najmlađe pacijente", rekla je 021 Olga Ješić, portparolka Doma zdravlja.

Podsetimo, u aprilu je u ambulantama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novosadskog Doma zdravlja bila nestašica ove petovalentne vakcine, koje je tada bilo dovoljno za samo 400 dece, međutim situacija se sada popravila.

Domovi zdravlja i vakcinalni punktovi, kojih u Novom Sadu ima 19, početkom aprila dobili su Pravilnik o imunizaciji. Taj Pravilnik nalaže da vakcinacija počinje sa navršenih dva meseca života i da se završava do šestog meseca ili godinu dana života.

Roditelji treba prvo da pozovu svog izabranog pedijatra i da se sa njim dogovore kad će biti pregled deteta, kako bi se videlo u kakvom je dete zdravstvenom stanju. Zatim se vrši vakcinacija shodno raspoloživim dozama i terminima.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.