Pedijatar doma zdravlja u Novom Sadu dobio morbile

Izvor: Mondo, 25.Jun.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedijatar doma zdravlja u Novom Sadu dobio morbile

Pedijatar u Domu zdravlja "Novi Sad" G.G. obolela je od malih boginja zbog čega je određeni broj dece hitno vakcinisan,

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Doktorka je zaražena virusom malih boginja "zbog izloženosti nevakcinisanoj, zaraženoj deci", a Dom zdravlja je odmah obavio "redovne procedure u takvim i sličnim slučajevima", javio je danas lokalni novosadski Radio 021.

Po preporuci epidemiologa, iz predostrožnosti su 20. juna pozvana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sva deca koja su bila u kontaktu sa doktorkom.

Nevakcinisani, a stariji od godinu dana, pozvani su na vakcinaciju, dok su nevakcinisani, a mlađi od šest meseci upućeni u Dečiju bolnicu da prime imunoglobulin.

"Sve gore napomenuto je redovna procedura u ovakvim i sličnim situacijama. Nevolja je što je ona mogla biti izbegnuta da je obuhvat vakcinacije MMR-om kao nekada", dodali su iz Doma zdravlja.

Dodali su da bi trebalo da se radi na promociji imunizacije i na podizanju bezbednog obuhvata na više od 95 odsto.

Evo koliko je obolelih od malih boginjaMorbile: Ko je u opasnosti, a ko ima imunitetMMR: Pitanja, odgovori... i pitanja bez odgovora

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.