Pedijatar doma zdravlja u Novom Sadu zaražen morbilama

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedijatar doma zdravlja u Novom Sadu zaražen morbilama

Pedijatar u Domu zdravlja "Novi Sad" G.G. obolela je od malih boginja zbog čega je određeni broj dece hitno vakcinisan, javio je danas lokalni novosadski Radio 021.

Kako je navedeno, doktorka je zaražena virusom "zbog izloženosti nevakcinisanoj, zaraženoj deci", a Dom zdravlja je odmah obavio "redovne procedure u takvim i sličnim slučajevima".

Po preporuci epidemiologa, iz predostrožnosti su 20. juna pozvana sva deca koja su bila u kontaktu sa doktorkom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Nevakcinisani, a stariji od godinu dana, pozvani su na vakcinaciju, dok su nevakcinisani, a mlađi od šest meseci upućeni u Dečiju bolnicu da prime imunoglobulin.

"Sve gore napomenuto je redovna procedura u ovakvim i sličnim situacijama. Nevolja je što je ona mogla biti izbegnuta da je obuhvat vakcinacije MMR-om kao nekada", dodali su iz Doma zdravlja.

Dodali su da bi trebalo da se radi na promociji imunizacije i na podizanju bezbednog obuhvata na više od 95 odsto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.