PUTIN PONUDIO LEK PROTIV KORONE BESPLATNO SLUŽBENICIMA UN: Nudimo pomoć, vakcina bi trebalo svima da bude dostupna

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

PUTIN PONUDIO LEK PROTIV KORONE BESPLATNO SLUŽBENICIMA UN: Nudimo pomoć, vakcina bi trebalo svima da bude dostupna

Ruski lider je naglasio da vakcina protiv virusa korone u doglednoj budućnosti treba da bude dostupna svima. 

Rusija je otvorena za partnerstvo u borbi protiv virusa i predlaže da se održi video-konferencija o vakcinama. On je predložio da se službenicima UN besplatno daju vakcine protiv ovog virusa.

- Rusija je spremna da pruži službenicima UN svu neophodnu kvalifikovanu pomoć. Između ostalog, predlažemo da besplatno predamo našu vakcinu za dobrovoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinaciju službenika UN i njenih sektora - izjavio je ruski lider na video konferenciji povodom jubileja - 75 godina od osnivanja Ujedinjenih nacija.

Ruski lider je naglasio da vakcina protiv virusa korone u doglednoj budućnosti treba da bude dostupna svima.

Na početku svog govora, ruski predsednik je podsetio na značaj jubileja - 75. godina od uništenja nacizma i osnivanja UN.

- Ove godine svetska zajednica obeležava dve, bez preuveličavanja, istorijske godišnjice: 75. godišnjicu okončanja Drugog svetskog rata i formiranje Ujedinjenih nacija. Nemoguće je preceniti značaj ovih, zauvek povezanih, događaja - rekao je Putin.

Povelja UN ostaje glavni izvor međunarodnog prava, ali, prema rečima ruskog lidera, UN mora da se menja u skladu sa realnostima.

- 1945. godine je poražen nacizam, uništena je ideologija agresije i mržnje. A iskustvo i duh savezništva, shvatanje te ogromne cene koja je plaćena za mir i zajedničku pobedu, omogućili su da se izgradi posleratni svetski poredak. Njegov bezuslovni temelj bio je Ustav UN, koji je do danas ostao glavni izvor međunarodnog prava - dodao je on.

- Oceniti razmere šoka zbog virusa korona za sada nije moguće. Dugo će se oporavljati globalna ekonomija - rekao je Putin, dodavši da će za to biti potrebna nestandardna rešenja.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.