PRIZNANJE KOSOVA JE GREŠKA Češki predsednik čvrsto ostao pri svom stavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 20:32

"PRIZNANJE KOSOVA JE GREŠKA" Češki predsednik čvrsto ostao pri svom stavu

Zeman i Vučić će, između ostalog, razgovarati i o procesu vakcinacije u Srbiji

Predsednik Češke Republike Miloš Zeman kaže da i dalje veruje da je priznanje nezavisnog Kosova greška.

To je i napomenuo i tokom svoje posete Beogradu u septembru 2019. godine, ističe.

- Nakon mnogo godina bavljenja politikom, poznat sam kao osoba koja je dosledna u svojim stavovima. I dalje verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je priznanje nezavisnog Kosova greška, a to sam napomenuo i tokom svoje posete Beogradu u septembru 2019. godine. O ovom pitanju sam razgovarao sa najvišim ustavnim zvaničnicima svoje zemlje, međutim, oni se nisu složili sa mnom, a pošto živimo u doba demokratije, moram da poštujem mišljenje većine - objašnjava.

Dugogodišnji odlični bilateralni odnosi i jačanje saradnje, naročito u oblasti ekonomije, teme su novog susreta predsednika Češke Republike i Srbije.

Pre dve godine, Miloš Zeman je bio u Beogradu, a ove godine domaćin je Aleksandru Vučiću u Pragu.

U intervjuu za Magazin CorD, predsednik Češke kaže da posebnost veza dve zemlje može da ilustruje i činjenica da će poseta predsednika Srbije biti "prva zvanična predsednička poseta od izbijanja pandemije". Zeman kaže da i dalje veruje u neophodnost širenja EU, uključujući članstvo Srbije, jer "članstvo u EU vodi miru, stabilnosti i prosperitetu".

Češki predsednik kaže da će se u razgovoru sa gostom iz Beograda raspitivati i o procesu vakcinacije u Srbiji. Borba protiv pandemije je pitanje zdravlja, a ne geopolitike, smatra Miloš Zeman odgovarajući na pitanje o kriterijumima na osnovu kojih Češka bira od koga će nabaviti spasonosnu vakcinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.