POČINJE OPŠTA VAKCINACIJA OD 20. JANUARA: Ko će u Grčkoj biti prvi na redu za cepivo?

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2021, 09:52

POČINJE OPŠTA VAKCINACIJA OD 20. JANUARA: Ko će u Grčkoj biti prvi na redu za cepivo?

Do utorka uveče u Grčkoj je vakcinisano oko 16.400 ljudi.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis najavio je da će vakcinacija opšte populacije protiv korona virusa početi 20. januara, a da će vakcine prvi primiti stariji od 85 godina.

Micotakis je posle sastanka sa članovima Sekretarijata civilne zaštite rekao da će onlajn platforma za onlajn zakazivanje vakcinacije za javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti otvorena 11. januara, prenosi ANA.

Istakao je da se trenutno vakciniše oko 5.000 ljudi dnevno i ocenio da će, ako se tako nastavi, plan vakcinacije biti uspešno ispunjen.

Do utorka uveče u Grčkoj je vakcinisano oko 16.400 ljudi, dok je trenutna zaliha vakcina 150.850 doza, rečeno je na sastanku.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.