Ministarstvo zdravlja: Za be-se-že vakcinu ostale još 53 beba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2023, 17:03

Ministarstvo zdravlja: Za be-se-že vakcinu ostale još 53 beba

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su do sada vakcinisane 623 bebe čija je vakcinacija propuštena, te da je za vakcinaciju be-se-že (BCG) vakcinom ostalo još 53 dece.

Ukupan broj dece kod kojih je propuštena vakcinacija, a što je ministarka Danica Grujičić objavila nedugo po stupanju na funkcije krajem oktobra, bio je 676.

Grujičić je tada izjavila da su te bebe u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu primile fiziološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rastvor umesto ove vakcine i treba da se ponovo vakcinišu.

"Do 1. februara ukupno su vakcinisane 623 bebe, među kojima 529 u Beogradu i 94 van glavnog grada. Za vakcinaciju je ostalo još 53 dece, od čega 47 iz Beograda", saopštilo je danas Ministastvo.

Dodaje se da su privremene kontraindikacije imale 22 bebe.

Za nastavak vakcinisanja ove grupe beba zakazana su dva termina, a roditelji 25 beba još nisu zakazali ponuđene termine.

Bebe mogu biti vakcinisana ovom vakcinom sve dok ne napune godinu dana, navodi Ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.