MOBILNI AUTOBUS ZA VAKCINACIJU DANAS NA ADI: Treba još oko 23.000 vakcinisanih da Beograd dostigne 50 odsto imunizovanih

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2021, 11:21

MOBILNI AUTOBUS ZA VAKCINACIJU DANAS NA ADI: Treba još oko 23.000 vakcinisanih da Beograd dostigne 50 odsto imunizovanih

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju protiv korona virusa danas je na Adi Ciganliji, a građani će do 17 časova moći da prime vakcinu kineskog proizvođača "Sinofarm".

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je građane da se imunizuju, navodeći da je potrebno još oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 23.000 vakcinisanih da bi Beograd dostigao 50 odsto onih koji su primili cepivo.

Istakao je značaj vakcinacije mladih i ukazao da je povratak normalnom životu direktno povezan sa brojem vakcinisanih.

- Važno je da se vratimo normalnom životu. Otvorena je Skadarlija, počela je letnja sezona, naši hoteli su između 40 i 50 odsto popunjeni, polako se vraćaju turisti i imamo nameru da od 21. juna dozvolimo koncerte, okupljanja, svadbe - poručio je Vesić za TV K1.

Kaže da je u autobusu za vakcinaciju, koji je svaki dan na drugoj lokaciji, u poslednjih 10 dana vakcinisano oko 2.500 ljudi, što je, kaže, dobar rezultat.

Vesić je rekao i da će insistirati na tome da se Beograd tretira drugačije od drugih lokalnih samouprava koje eventualno ne dostignu 50 odsto vakcinisanih.

- Beograđanke i Beograđani su se pokazali odgovornim i treba da budu nagrađeni za to, da se vratimo što pre normalnom životu - istakao je zamenik gradonačelnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.