Izvor: Radio 021, 20.Jul.2020, 16:43

Lončar: Struka će odrediti da li će vakcinacija biti obavezna ili ne, obezbedićemo dovoljne količine

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se ceo svet bori da dođe do što bolje pozicije za nabavku vakcine protiv virusa korona, onog momenta kada se ona pojavi i kada bude bila odobrena.

"Najvažnije su bezbednost i efikasnost. Struka je ta koja odlučuje da li će biti obavezna ili ne, u zavisnosti od osobina vakcine. Minimum što će biti jeste da vakcinacija bude preporučena, posebno za ljude koji su visoko rizični, pre svega mislim na zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radnike, one koji rade u kontaktu sa drugima, kao i hronične bolesnike. Ono što je bitno jeste to da će država uraditi sve da obezbedi dovoljne količine vakcine, da bude dobra i da je dostupna svakome", poručio je Lončar na današnjoj konferenciji Kriznog štaba.

On je objasnio da odluku o vakcinaciji donosi Institut "Milan Jovanović Batut", na osnovu mišljenja pedijatara, lekara domova zdravlja, specijalista, infektologa....

"Na osnovu njihovih zahteva i mišljenja, jedini koji može da donese odluku o tome jeste Institut za javno zdravlje 'Batut'. To je regulisano zakonom, to jedino može i tako će biti ovoga puta. Mi ćemo ispoštovati sve ono što je predviđeno zakonom i uradićemo ono što je neophodno da bismo obezbedili naše građane. Naš je prioritet da, kada se pojavi vakcina, ona bude što pre tu, na raspolaganju našim ljudima", zaključio je Lončar.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Lončar: Struka će odlučiti o obaveznosti vakcinacije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jul.2020

BEOGRAD - Struka će odlučiti da li će u Srbiji biti obavezna vakcina protiv virusa korona, kada bude odobrena za upotrebu na ljudima, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.