Kovid poremetio pružanje zdravstvenih usluga u 92 odsto zemalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 23:28

Kovid poremetio pružanje zdravstvenih usluga u 92 odsto zemalja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da su poremećaji u pružanju osnovnih zdravstvenih usluga, izazvani pandemijom koronavirusa, kao što je program vakcinacije ili lečenje bolesti poput AIDS-a, zabeleženi u 92 odsto od 129 zemalja.

Rezultati studije, sprovedene u novembru i decembru prošle godine, pokazuju da su usluge "pretrpele ozbiljan uticaj" i da je zabeležen "mali ili nikakav napredak" u odnosu na istraživanje s početka 2021.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Rezultati analize naglašavaju važnost hitnog delovanja za rešavanje velikih izazova zdravstvenog sistema, oporavak usluga i ublažavanje uticaja pandemije kovida-19", navodi se u izveštaju SZO.

Poremećaje u pružanju hitne pomoći prijavilo je 36 odsto zemalja, što je porast u odnosu na 29 odsto početkom 2021. i 21 odsto u prvom istraživanju 2020, prenosi Rojters.

Obavljanje neobaveznih operacija kao što su zamena kuka i kolena poremećeno je u 59 odsto zemalja, a nedostaci u rehabilitacionoj i palijativnoj nezi zabeleženi su u otprilike pola zemalja.

Anketa je sprovedena u vreme velikog porasta broja zaraženih u brojnim zemljama zbog zaraznije omikron varijante korona virusa, što je opteretilo bolnice, dodaje Rojters.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Kovid poremetio pružanje osnovnih zdravstvenih usluga u 92 odsto zemalja

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2022

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da su poremećaji u pružanju osnovnih zdravstvenih usluga, izazvani pandemijom koronavirusa, zabeleženi u 92 odsto od 129 zemalja.

Nastavak na Radio 021...

Kovid poremetio pružanje zdravstvenih usluga u 92 odsto zemalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 09:03

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da su poremećaji u pružanju osnovnih zdravstvenih usluga, izazvani pandemijom korona virusa, kao što je program vakcinacije ili lečenje bolesti poput AIDS-a, zabeleženi u 92 odsto od 129 zemalja...Rezultati studije, sprovedene u novembru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.