Koroni su dani odbrojani u Srbiji: Stigao najnoviji podatak koji ohrabruje - KOVID PROBLEM ODLAZI U PROŠLOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 11:02

Koroni su dani odbrojani u Srbiji: Stigao najnoviji podatak koji ohrabruje - KOVID PROBLEM ODLAZI U PROŠLOST

Vučić je podsetio da je vakcinacija važna i za pokretanje ekonomije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je u poslednjih šest dana došlo do utrostručenja broja dnevno vakcinisanih.

Vučić je, nakon obilaska punkta za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih prodica u kasarni "Dedinje", rekao da je zadovoljan onim što je video oko 170 do 180 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnika i članova porodica koji stoje u redu za vakcinu. Kaže da bi broj mogao biti i 200 do kraja prepodneva.

Rekao je da očekuje da u Vojsci i MUP-u odziv bude još mnogo veći.

- Ne znam kako je načelnik Generalštaba Mojsilović doneo odluku da napravi prilično obaveznim vakcinaciju za pripadnike vojske, ali je to dobro. Svakom vakcinom se spasavaju životi, ne samo vakcinisanih. Zato hvala što su se ovako organizovali - naglasio je Vučić.

Ukazao je da je u poslednjih šest dana nakon najave da će oni koji se do 31. maja budu vakcinisali do biti finansijsku podršku uvećan broj osoba koje su primile barem prvu dozu.

- Imamo trostruku uvećanu vakcinaciju u odnosu na prošlu nedelju. Imamo 23.000 do 24.000 novovakcinisanih dnevno, a bilo je između 8.000 i 9.000 - konstatovao je on.

Kazao je da je srećan tim rastom, dodajući da je 20.000 vakcinisanih na dnevnom nivou jedan novi grad koji se vakciniše svaki dan.

- Time zaustavljamo bolest, infekciju. Obezbedili smo vakcine, dali i regionu mnogo vakcina. Mislim da ljudi u Srbiji zaslužuju odgovorno ponašenje svih građana naše zemlje. Štitite svoje bližnje. Ne možemo da se ponašamo sebično - naglasio je on.

- Molim ljude da se vakcinišu, da možemo da lečimo i druge bolesnike, da možemo kovid bolnice da pretvaramo u obične, da tretiramo te bolesnike na najbolji način, a ne samo da se bavimo rešavanjem kovid problema - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.