Kon podržao mogućnost vakcinacije u tržnim centrima

Izvor: VOA, 23.Apr.2021, 11:34

Kon podržao mogućnost vakcinacije u tržnim centrima

U Srbiji su, prema zvaničnim podacima, registrovana još 2.384 novozaražena na 13.706 testiranih uzoraka. Umrle su 34 osobe. Na bolničkom lečenju je 5.897 osoba, a na respiratorima 207. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji je ukupno dato 3.176.769 doza vakcina, u taj broj ulaze i strani državljani, dok je revakcinisano 1.284.370 ljudi. Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon podržao je predlog da se vakcinacija sprovodi i u tržnim centrima i objasnio da "nema ni jednog jedinog razloga da se bude protiv toga".  On je za Studio B rekao da je za to da se vakicinacija što više približi građanima jer "kad je neko na oku i kada vidi da je prisutan neprekidan pristup vakcinisanju, veći će biti odziv", prenosi Fonet. Objasnio je da je tim iz Gradskog zavoda za javno zdravlje obišao beogradski tržni centar Ušće i da se uverio da tamo može da se sprovodi vakcinacija.  Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je održao sastanak sa predstavnicima tržnih centara sa kojima se dogovorio da budu formirani mobilni punktovi za vakcinaciju u tim objektima.  Kako prenosi RTS, u vakcinaciji prednjače beogradske opštine poput Starog grada, gde procenat vakcinisanih iznosi i više od 55 odsto, dok je najmanji odziv građana u Tutinu, Novom Pazaru, Žagubici i Lajkovcu. Iako je u Srbiji primetan pad broja obolelih, lekari i dalje apeluju da se poštuju mere i da se ubrza vakcinacija. Trenutno je zabranjen rad samo ugostiteljskim objektima u zatvorenom, dok su bašte otvorene. Ostale delatnosti mogu da rade uz poštovanje propisanih mera, a nastava u školama se redovno odvija.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro vakcinacija i u tržnim centrima, Kon otkrio šta misli o tome

Izvor: OkRadio.rs, 23.Apr.2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da podržava ideju masovne imunizacije stanovništva u tržnim centrima. Kon je gostujući na televizji "Studio B" rekao da lično zastupa ideju da se Krizni štab što više približi građanima.   -...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.