Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 18:48

Jovanović: Nema prekida u vakcinaciji kineskom vakcinom u Srbiji

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović izjavila je za Blic da se vakcinacija i revakcinacija kineskom vakcinom Sinofarm nastavlja u kontinuitetu i da neće biti nikakvih prekida.

Ona je to objavila povodom fotografije sadržaja mejla koji je nastao na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zdravstvenim ustanovama, a u kom se spominje prekid primene te vakcine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

U tom mejlu piše: "Na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut od 22. 02. 2021. godine, prosleđena je informacija GZJZ (jedinica za imunizaciju, dr I. Begović) o prekidu primene prve doze Sinopharm vakcine u svim zdravstvenim ustanovama.

Data je preporuka da se građanima ponude druge vakcine koje su na raspolaganju: Astra Zeneka, Pfizer, a ubrzo i Sputnjik.

Molimo sve zaposlene koji su zainteresovani za primenu Astra Zeneka i Pfizer vakcine da se putem imejla jave (dato ime i prezime, koje iz razloga zaštite privatnosti nećemo objaviti) na adresu (imejl) do četvrtka 25. 02. 2021. do 10 časova, a zainteresovani za primenu Sputnjik vakcine se mogu prijaviti preko E-uprave."

Povodom tog mejla, koji je dospeo do medija, Jovanović za Blic kaže da se vakcinacija nastavlja i da neće biti prekida.

"Vakcinacija i revakcinacija Sinofarmom se nastavlja u kontinuitetu, neće biti nikakvih prekida. Mejl koji ste videli tiče se tehničkih stvari, uobičajene procedure, jer se vrši preraspodela te vakcine po ustanovama i određuje se nastavak po prioritetima. To je rutinski postupak koji se obavlja na dnevnom nivou. Nema razloga za brigu i nespokoj u zemlji koja vakciniše ovoliki broj ljudi i koja je obezbedila dovoljne količine vakcina. Svih vakcina ima dovoljno", navodi ona.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.