Jovanović: Nema prekida u vakcinaciji kineskom vakcinom u Srbiji

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović izjavila je za Blic da se vakcinacija i revakcinacija kineskom vakcinom Sinofarm nastavlja u kontinuitetu i da neće biti nikakvih prekida.
Jovanović: Nema prekida u vakcinaciji kineskom vakcinom u Srbiji
Foto: 021.rs
Ona je to objavila povodom fotografije sadržaja mejla koji je nastao na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zdravstvenim ustanovama, a u kom se spominje prekid primene te vakcine.
 
U tom mejlu piše: "Na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut od 22. 02. 2021. godine, prosleđena je informacija GZJZ (jedinica za imunizaciju, dr I. Begović) o prekidu primene prve doze Sinopharm vakcine u svim zdravstvenim ustanovama.
 
Data je preporuka da se građanima ponude druge vakcine koje su na raspolaganju: Astra Zeneka, Pfizer, a ubrzo i Sputnjik.
 
Molimo sve zaposlene koji su zainteresovani za primenu Astra Zeneka i Pfizer vakcine da se putem imejla jave (dato ime i prezime, koje iz razloga zaštite privatnosti nećemo objaviti) na adresu (imejl) do četvrtka 25. 02. 2021. do 10 časova, a zainteresovani za primenu Sputnjik vakcine se mogu prijaviti preko E-uprave."
 
Povodom tog mejla, koji je dospeo do medija, Jovanović za Blic kaže da se vakcinacija nastavlja i da neće biti prekida.
 
"Vakcinacija i revakcinacija Sinofarmom se nastavlja u kontinuitetu, neće biti nikakvih prekida. Mejl koji ste videli tiče se tehničkih stvari, uobičajene procedure, jer se vrši preraspodela te vakcine po ustanovama i određuje se nastavak po prioritetima. To je rutinski postupak koji se obavlja na dnevnom nivou. Nema razloga za brigu i nespokoj u zemlji koja vakciniše ovoliki broj ljudi i koja je obezbedila dovoljne količine vakcina. Svih vakcina ima dovoljno", navodi ona.
  • kontrolor letenja

    26.02.2021 12:32
    @ Pilot
    Molim te ne lupetaj ili bar kad to već radiš nemoj na glas.
  • Pilot

    25.02.2021 23:05
    Vakcina
    Pa, sugradjani, imate srece sa AstraZenekom, posto je vec 3 nedelje posle prve doze efikasnija od kineske druge doze. Inace, druga doza se prima nakon 12 nedelja kada se jos podize efikasnost. U Engleskoj i Skotskoj je sprecila hospitalizaciju i tesko oboljevanje od kovida u 94 procenata slucajeva, vec nakon prve doze. Nemojte se jediti, ima i boljih od kineske.
  • Ja

    25.02.2021 21:59
    Ma nemoj
    Juče je u Novom Sadu na sajmu vakcinisanje bilo samo Astra Ženska a hteli smo i prijavili se za kinesku, pa pitam ko je ovde lud? Eto toliko!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija