Izvor: Radio 021, 13.Dec.2020, 19:58

Italijanski zvaničnik: Vakcinacija će u svim članicama EU početi istog dana

Vakcinacija protiv koronavirusa počeće u istom danu u svih 27 članica Evropske unije, posle čega će neke zemlje nastaviti sa većim programima imunizacije stanovništva, izjavio je italijanski zvaničnik Domeniko Arkuri.

Arkuri, specijalni italijanski komesar za pandemiju koronavirusa, rekao je da je ideja da jedna članica Unije može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počne vakcinaciju pre druge daleko od onoga što će se dogoditi.

"Kampanja (vakcinacije) će početi u svim zemljama u jednom simboličnom danu" pre početka kampanje masovnih vakcinacija, kazao je Arkuri.

On nije naveo kada će biti taj "simboličan dan" ni koliko ljudi će tada biti vakcinisano.

Arkuri je rekao da je u planu da sredinom januara počne prva faza vakcinacija u Italiji, tokom koje bi trebalo da bude imunizovano 1,8 miliona zdravstvenih radnika i korisnika i osoblja domova za negu starih.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.