Italija: Postupak protiv antivakserskog medicinskog osoblja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 10:46

Italija: Postupak protiv antivakserskog medicinskog osoblja

Italijanske državne ustanove pokrenule su procedure protiv medicinskog osoblja koje odbija da se vakciniše protiv kovida19, na sta ih obavezuje zakon.

Sindikat lekara ima jasan stav o imunizaciji medicinskog osoblja i u zvaničnom saopštenju podvlači da je "neprihvatljivo da se lekari ne vakcinišu".

Zakon predviđa, kao prvu meru da se ti antivakseri premeste na drugo radno mesto, tako da ne budu u direktnom kontaktu sa pacijentima, sledeća mera je prinudni odmor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a treća kaznena mera je suspenzija i obustava mesečne plate.

Zakon je na snazi do kraja ove godine i ne predviđa otpuštanje onih koji odbiju da se vakcinišu protiv kovida19.

Regije gde je najviše antivakserskog medicinskog osoblja su Emilija-Romanja, Sicilija, Pulja i Friuli-Venecija Đulija.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Postupci protiv antivakserskog medicinskog osoblja u Italiji

Izvor: Radio 021, 22.Jun.2021

Italijanske državne ustanove pokrenule su procedure protiv medicinskog osoblja koje odbija da se vakciniše protiv kovida, na šta ih obavezuje zakon.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.