Izvor: Luftika.rs, 10.Feb.2022, 10:23

Doktorka iz novosadskog Doma zdravlja i još 2 osobe uhapšene zbog falsifikovanja potvrda o vakcinaciji

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su tri osobe osumnjičene za malverzaciju sa potvrdama o vakcinisanju protiv koronavirusa, prenose danas domaći mediji.
Zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku u jednom Domu zdravlja D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << isprave.
Kako se sumnja, D. P. U. je, iskoristivši svoja ovlašćenja, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale, iako to nisu učinile.
Osumnjičeni S. A. i tridesetsedmogodišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Izvor: Telegraf.rs
Korona virus: U Srbiji zdravstveni sistem pod pritiskom, u Nemačkoj istraga zbog falsifikovanih potvrda o vakcinaciji

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni zbog malverzacija u vezi sa kovid potvrdama

Izvor: OkRadio.rs, 10.Feb.2022

Policija Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe zbog malverzacija sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid-19. Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili...

Nastavak na OkRadio.rs...

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene zbog izdavanja lažnih potvrda o vakcinaciji

Izvor: RTS, 10.Feb.2022

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu predložilo je sudu da odredi pritvor do 30 dana osumnjičenima zbog izdavanja potvrda o vakcinaciji u Kaću osobama koje nisu vakcinisane. . Protiv K. B. koja se nalazi u bekstvu, Višem sudu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.