Izvor: Radio 021, 22.Apr.2021, 18:11

Đerlek: Čeka nas mirno leto ako revakcinišeno tri miliona ljudi

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek.

Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto više od 1,26 miliona građana.

Đerlek je ocenio da se kampanjom, tribinama i razgovorom sa građanima povećava broj onih koji se vakcinišu i da su rezultati posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vidljivi u poslednjih dvadesetak dana.

Prema njegovim rečima, najviše se radilo na stručnom, naučno utemeljenom objašnjavanju medicinskim sestrama i studentkinjama da vakcinacija ne može da ugrozi njihovo buduće potomstvo, niti da utiče na sterilitet.

"Kada smo pričali o sterilitetu, shvatili smo da su se mnoge studentkinje i medicinske sestre plašile. Ipak, kada su videle da je kovid mnogo opasniji, a da od vakcine niko nije dobio sterilitet, povećan je broj medicinskih sestara i studentkinja koje su se vakcinisale", rekao je Đerlek.

Ocenio je i da su građani izloženi velikom broju dezinformacija kada je reč o vakcinama i vakcinaciji, i da su zbog toga uplašeni.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Đerlek: Čeka nas mirno ljeto ako revakcinišemo tri miliona ljudi

Izvor: SandzakPress.net, 23.Apr.2021, 15:13

Ako do kraja juna uspemo da revakcinišeno tri miliona ljudi, sigurno je da ćemo imati mirnije leto i da će moći da se razmišlja o odmorima, rekao je danas predsednik Nacionalnog koordinacionog tela za vakcinaciju Mirsad Đerlek. Prema zvaničnim podacima, dve doze vakcine do sada je primilo nešto...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.