Buster vakcina za decu od 12 do 15 godina odobrena u SAD

Izvor: VOA, 03.Jan.2022, 19:52

Buster vakcina za decu od 12 do 15 godina odobrena u SAD

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila je upotrebu takozvanih "buster" vakcina protiv kovida 19 za decu uzrasta od 12 do 15 godina. FDA je u ponedeljak saopštila da je izmenila svoje ranije odobrenje za hitnu upotrebu Fajzer/Bajontek bustera kod dece starije od 16 godina, da obuhvati i mlađu grupu. U saopštenju, FDA je navela da takođe skraćuje period čekanja između primarne vakcinacije sa dve injekcije i svih dopunskih vakcina sa šest na pet meseci. Agencija je saopštila da preduzima ovaj potez kako bi pružila bolju zaštitu i od delta i od omikron varijanti virusa koji izaziva kovid 19. Vakcina Fajzer/Bajontek protiv kovida 19 jedina je koju je FDA odobrio za decu mlađu od 18 godina. Agencija je takođe odobrila treću dozu vakcine za određene imunokopromitovane grupe dece uzrasta od 5 do 11 godina.​ Neke informacije u ovom izveštaju potiču od Asošijeted presa, Rojtersa i AFP-a.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Odobrena buster vakcina za tinejdžere

Izvor: Danas, 04.Jan.2022, 13:14

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) odobrila je upotrebu treće doze Fajzer-Biontek vakcinine protiv kovida među tinejdžerima starosti od 12 do 15 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.