Beograđani o vakcinaciji protiv koronavirusa: Šta misle mladi, a šta stariji?

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 18:21

Beograđani o vakcinaciji protiv koronavirusa: Šta misle mladi, a šta stariji?

Beograđani su u ovom trenutku podeljeni po pitanju eventualne vakcinacije protiv koronavirusa, jednom kada vakcina bude potvrđena i odobrena.

Od sugrađana sa kojima je ekipa Tanjuga danas razgovarala u centru grada, a koja ima definisan stav po tom pitanju, polovina će se vakcinisati, dok polovina ne bi.

Ima i onih koji će se vakcinisati jedino ukoliko to bude obavezno, a ne tako mali broj njih još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvek nije razmišljao o tome ili nije doneo konačnu odluku.

Osamdesetpetogodišnji Trifun Raljić sigurno će se vakcinisati, s obzirom na pozitivno iskustvo koje ima sa vakcinom gripa.

"Sigurno da hoću, vakcinisao sam se prošle godine protiv gripa, ove godine nisam imao nikakvih problema, iako imam 85 godina", naveo je Raljić.

Beograđanka koja ima 75 godina izričita je u tome da se neće vakcinisati i smatra da ima previše godina, a da je potrebno mladi da se štite.

"Ni slučajno se neću vakcinisati. Imam već dovoljno godina, nisam u strahu i panici, kada moram, stavim masku. Mladi treba da se štite", ispričala je.

Drugi sa kojima smo razgovarali, a koji dele njeno mišljenje, odnosno koji se neće vakcinisati, navode da je razlog za to to što ne veruju u vakcinu. Među neodlučnima su, u principu, mlađi Beograđani, a neki od razloga što još uvek nisu o tome razmišljali je i to što ne veruju da će se vakcina pojaviti kod nas u skorijoj budućnosti.

"Nisam razmišljao o tome, razmišljaću kasnije, neće to skoro biti", kazao nam je jedan od njih.

Gospođa od 55 godina navela je da će se vakcinisati ukoliko mora, jer u tom slučaju nema izbora iako, kako kaže, ne veruje u vakcine.

Devojka od dvadesetak godina navodi da će se vakcinisati ukoliko bude obavezna vakcinacija i dodaje da se i sada štiti koliko je potrebno, odnosno redovno nosi masku, dezinfikuje ruke, udaljava se od ljudi...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.