BOLE IH NAŠE VAKCINE I DIJALOG! UŽARENA ATMOSFERA U LAŽNOJ DRŽAVI: U raspravi u Skupštini došlo do fizičkih obračuna

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 13:26

BOLE IH NAŠE VAKCINE I DIJALOG! UŽARENA ATMOSFERA U LAŽNOJ DRŽAVI: U raspravi u Skupštini došlo do fizičkih obračuna

Svađi se pridružio i poslanik Hajdar Beka, a u jednom trenutku, na video snimku vidi se kako ga gura ministar obrazovanja Arberi Nagavci.

Na današnoj sednici skupštine u Prištini, na kojoj je trebalo da se raspravlja o obrazovanju i energetici, došlo je do tenzija između poslanika vladajuće koalicije i opozicije oko dijaloga s Beogradom i vakcinacije, nakon čega su poslanici opozicionog Demokratskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosova (DSK) napustili sesiju.

To se dogodilo nakon što je predstavniku DSK Arbenu Gašiju prekinut govor u kome je kritikovao predsedavajuće Skupštine da ne tretiraju podjednako sve poslanike, prenosi Koha.

Tenzije su nastavljene i u holu gde je zamalo došlo i do fizičkog okršaja kada su se sukobili poslanici Demokratske partije Kosova (DPK) Memli Krasnići i Ardijan Kastrati s ministrom poljoprivrede i šumarstva u privremenim institucijama Fatonom Pecijem.

Takođe, čule su se i brojne uvrede na račun i jednih i drugih.

Svemu tome prethodila je žučna rasprava u kojoj je poslanik DPK Abelard Tahiri uputio pitanje premijeru privremenih institucija u Prištini Aljbinu Kurtiju zašto je ušao u proces dijaloga sa Beogradom a da nije definisao zahteve Prištine.

Takođe je kritikovao način borbe protiv korona virusa i to što još nisu nabavljene vakcine.

Tahiri je ministarku spoljnih poslova u privremenim institucijama nazvao predstavnicom Srbije na Kosovu.

Kako se navodi, sednica bi uskoro trebalo da bude nastavljena.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Haos u Skupštini; Ministarka: Gurnuo me je, ja sam mu uzvratila VIDEO

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 08:12

Priština -- Ministarka obrazovanja i nauke Arberi Nagavci prokomentarisala je jučerašnje sukobe u Skupštini Kosova...Ona je navela da je želela da smiri poslanike i navela da ju je poslanik DPK Hajdar Beća gurnuo, a ona mu uzvratila istom merom, prenosi Gazeta Ekspres...U Skupštini Kosova došlo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.