AKTUELNO: U Srbiji 2.965 novih slučaja korone, preminule 32 osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 06:30

AKTUELNO: U Srbiji 2.965 novih slučaja korone, preminule 32 osobe

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 2.965 nova slučaja korona virusa, na osnovu 15.562 testiranih uzoraka, a preminule su 32 osobe.

Na respiratoru se nalazi 219 osoba, a ukupno je na bolničkom lečenju 6.512 pacijent, pokazuju najnoviji podaci Ministarstva zdravlja.

Od početka pandemije, u Srbiji su registrovana 667.937 slučajeva korona virusa, a od posledica infekcije preminulo je 6.058 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,91 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Testirano je ukupno 3.711.555 ljudi.

15.11 - Vakcinacija bez prijave u Beogradu i Novom Sadu, sutra u celoj Srbiji

Od danas u Beogradu i Novom Sadu, a od sutra u celoj Srbiji biće moguća vakcinacija Fajzer vakcinom bez zakazivanja, a vakcinacija bez prijave moguća je samo za srpske državljane i strance sa stalnim boravištem, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

15.08 - U srednjem Banatu 459 novih slučajeva zaraze korona virusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, u Srednjobanatskom okrugu zaključno sa jučerašnjim danom potvrđeno je ukupno 10 540 slučajeva kovid-19. U periodu od 13. do 19. aprila registrovano je 459 novoobolelih lica.

14.51 - Prokuplje: U bolnici 38 obolelih, 26 na kiseoniku, 277 pregleda

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovana su 43 pacijenata iz Topličkog okruga, od kojih je kod 38 pacijenata potvrđen kovid -19.

14.26 - U domovima i ustanovama socijalne zaštite 482 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih kovidom-19 zaraženo je 228 korisnika i 254 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

12.22 - U "Mišoviću" 12 dece obolele od kovida, najmlađe ima 14 dana

Na Dečjem odeljenju KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu na lečenju je 12 dece obolelih od kovida, a najmlađi pacijent je beba stara samo 14 dana, čiji je stanje stabilno, kaže načelnica Olivera Ostojić.

12.03 - Lončar i Kluge u Torlaku: Vakcina spašava život, Srbija uzor

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge, posetili su danas Institut "Torlak" u kojem bi za oko mesec dana trebalo da počne prva faza proizvodnje ruske vakcine "Sputnjik Ve".

11.56 - U Novom Pazaru još 96 pozitivnih na koronu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, od 306 pristiglih uzoraka PCR testova, 96 je pozitivno. Najviše novoinficiranih je iz Novog Pazara - 89, dok su četiri iz Tutina i po jedan iz Raške, Sjenice i Kosovske Mitrovice, prenosi Indeksonline.rs.

11.15 - U Jablaničkom okrugu još 55 osoba ima koronu

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovano je 55 novih slučajeva zaraze virusom korona. U pitanju su 37 osoba sa teritorije Leskovca, šest iz opštine Bojnik, pet iz opštine Lebane, četiri iz opštine Vlasotince i tri iz opštine Medveđa.

10.54 - U Kliničkom centru Vojvodine 270 kovid pacijenata

U Kliničkom centru Vojvodine je trenutno 270 kovid pacijenata, od toga 25 sa teškom kliničkom slikom koji zahtevaju mehaničku ventilaciju, saznaje RTV.

09.54 - Na području Severnobanatskog okruga 1.078 aktivnih slučajeva zaraze, vakcinisano blizu 30.000 stanovnika

Na području Kikinde aktivno je 530 slučajeva zaraze korona virusom. U poslednjih sedam dana došlo je do blage stabilizacije, broj zaraženih opada, ali se situacija i dalje vodi kao vanredna. U Opštoj bolnici u Kikindi hospitalizovano je 59 pacijenata, a troje ih je na respiratoru.

09.55 - U srpskim sredinama 36 novozaraženih, dvoje preminulih

U protekla 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano je 36 novih slučajeva korona virusa, a dva pacijenta su umrla, saopšteno je iz Kriznog štaba Kosovske Mitrovice.

09.33 - Vesić: Vreme je za potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata

Grad Beograd postigao je odlične rezultate u vakcinaciji i očekuje da Krizni štab donese odluku da se u glavnom gradu u potpunosti otvore ugostiteljski objekti i radnje, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

09.08 - Direktorka Batuta: Koronavirus ne bira žrtve, potreban kontinuitet u vakcinaciji

Da bismo dostigli kolektivni imunitet neophodno je zaustaviti širenje virusa i imati kontinuitet u vakcinaciji, kaže direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

08.32 - Kon: Mislim da sutra neće biti popuštanja mera za ugostiteljske objekte

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je jutros da je u toku faza popuštanja mera i da to ne može da se izbegne, ali izneo svoje lično mišljenje da na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba mere koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom neće biti popuštene.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.