Na Hamasu je da prihvati prekid vatre

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 20:40

"Na Hamasu je da prihvati prekid vatre"

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je danas da je na palestinskoj militantnoj grupi Hamas da pristane na prekid vatre.

On je uoči sastanka sa turskim ministrom inostranih poslova Hakanom Fidanom rekao da Vašington i dalje insistira na prekidu vatre, prenosi Rojters.

''Sve je na Hamasu. Pitanje je da li će Hamas odlučiti ili ne da bude prekida vatre koji bi svima bio od koristi. Lopta je u njihovom polju. Intenzivno radimo na prekidu vatre, a videćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta će oni izabrati'', rekao je Blinken.

Predstavnici Hamasa su u četvrtak radi konsultacija napustili pregovore o prekidu vatre u Kairu. Izrael i Hamas okrivljuju jedni druge za nepostojanje sporazuma koji bi od Hamasa zahtevao da oslobodi neke od talaca koje drži u zamenu za 40-dnevno primirje.

Od početka rata između Hamasa i Izraela ubijeno je više od 30.000 Palestinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken: Na Hamasu je da prihvati prekid vatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2024

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je danas da je na palestinskoj militantnoj grupi Hamas da pristane na prekid vatre koji bi omogućio da više humanitarne pomoći bude isporučeno u Pojas Gaze, i koji bi otvorio put za razgovore o trajnom rešenju sukoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.