Za dlaku sprečen krvavi Uskrs: Teroristički napad u Berlinu zaustavljen u poslednjem momentu

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dlaku sprečen krvavi Uskrs: Teroristički napad u Berlinu zaustavljen u poslednjem momentu

Navodni teroristički napad na Ambasadu Rusije u Berlinu, izgleda, bio je sprečen "u poslednjoj sekundi", piše list "Bild am zontag", ne navodeći izvor te informacije.

Prema podacima nemačkog lista, osumnjičeni, državljanin Maroka, kojeg "Bild" naziva Muhamedom X, diskutovao je na društvenim mrežama o planovima za napad. Na internetu je bio aktivan pod nekoliko pseudonima.

Marokanac je planirao da se prošle subote izgubi među učesnicima demonstracija, koje se održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ispred Ambasade, i izvrši napad, piše list. Prošlog petka su nemačke specijalne službe obavestile federalnu policiju, odeljenja policije u Saksoniji i Berlinu, kao i Ministarstvo inostranih poslova o potencijalnom terorističkom napadu, prenosi "Sputnjik".

U noći na subotu, nekoliko časova pre početka demonstracija, specijalne snage su uhapsile osumnjičenog u kampu za izbeglice u saksonskoj opštini Borsdorfu, nedaleko od Lajpciga. Prema podacima lista "Bild am zontag", sada policija proverava njegov mobilni telefon, očekujući da će pronaći dokaze o planovima za napad.

Ranije je ataše za štampu Ambasade Rusije u Berlinu Denis Mikerin saopštio Sputnjiku da Ambasada pažljivo prati slučaj 24-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjiči za pripremu terorističkog napada na diplomatsku misiju.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Spriječen navodni teroristički napad na rusku ambasadu u Berlinu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Apr.2017

BERLIN - Navodni teroristički napad na Ambasadu Rusije u Berlinu bio je spriječen "u posljednjoj sekundi", piše danas list "Bild am zontag", ne navodeći izvor informacije...Prema podacima njemačkog lista, osumnjičeni, državljanin Maroka, koga list naziva Muhamedom X, diskutovao je na društvenim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.