Čestitke povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: RTS, 10.Apr.2020, 10:10

Čestitke povodom Uskrsa po Gregorijanskom kalendaru

Državni vrh Srbije uputio je čestitke građanima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru.
"Vama i svim hrišćanskim vernicima koji danas slave Usrks, upućujem najsrdačnije i iskrene čestitke sa željom da vam ovaj radosni praznik donese svako dobro od Boga", kaže se u čestitki predsednika Vučića. 
Ističe da u ovim teškim vremenima velikih iskušenja za ceo svet, hrišćanska zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dočekuje svoj veliki praznik u razdvojenim domovima, bez svojih najbližih, dok su neki izgubili članove porodice i bliske prijatelje.
"Zato Vama lično i svim vernicima koji danas slave Uskrs, želim da ovo vreme samoće iskoriste kako bi se okrenuli unutrašnjim neprolaznim vrednostima i molitvama za sve one koji nisu više sa nama, kako bismo svi zajedno u dobrom duhu zajedništva i sloge i u ovoj nevolji sa nadom dočekali Uskrs uz najbolje želje za mir, ozdravljenje i duhovno blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Vučića, prenosi Služba za saradnju sa medijima Predsednika.
Predsednica Vlade Ana Brnabić pridružila se čestitkama.
"U trenutku kada su svi građani sveta suočeni sa opasnošću i svaki pojedinac stavljen pred ispit solidarnosti, humanosti i odgovornosti prema bližnjima, ovaj veliki hrišćanski praznik nas podseća da samo zajedničkim snagama, složni kao društvo, možemo izaći kao pobednici. Danas smo uvereni više nego ranije koliko je važno da budemo odgovorni prema sebi i jedni prema drugima i koliko je svaki život i svaki pojedinac neprocenjivo važan činilac našeg društva", naglasila je Brnabićeva.
Praznik je čestitaka i predsednica parlamenta Maja Gojković porukom: "Želim vam da praznik provedete u zdravlju, u svojim domovima".  
I ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović uputila je čestitku građanima, rečima da "Uskrs, kao dan istinske radosti i ljubavi, ove godine više nego ikada treba da nas podseti da su solidarnost, jedinstvo i briga jednih o drugima vrednosti koje moramo da negujemo". 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je Uskrs svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
Ministarka pravde Nela Kuburović takođe je čestitala predstojeći Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji taj najveći hrišćanski praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru.
Kuburovićeva im je poželela da Uskrs dočekaju u miru, sreći i zdravlju pre svega.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvaničnici Srbije čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Izvor: Danas, 10.Apr.2020

Hrišćanski vernici koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru proslavljaju danas Uskrs.

Nastavak na Danas...

Dačić čestitao Uskrs Hočevaru i svim građanima

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građanima koji slave praznik po Gregorijanskom kalendaru, uz želju da se ostvari mir i blagostanje i pobede sve teškoće koje su zadesile svet..."U ime Ministarstva spoljnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.