Uskršnji protest 1 od 5 miliona u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnji protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

Na platou kod Terazijske česme u Beogradu počeo je protest protiv aktuelne vlasti u Srbiji "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona", koji danas ima humanitarni karakter.

Okupljenima se prvo obratio profesor Ratko Božović, a potom član Demokratske stranke i glumac Branislav Lečić.

- Moramo da kažemo nešto što se tiče našeg napredovanja u nazadovanju. Imamo situaciju u kojoj vođa stranke, koja dominira našim životima, neće da razgovara. Nema smisla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne voditi dijalog i ne čuti drugu stranu. Kad nema slobode", nema ni istine - rekao je okupljenima Božović.

Lečić je istakao i da su ovi protesti "hrabra odluka srpskog građanstva da digne glavu i usprotivi se nepravdi".

- Ni od koga mi ne zavisimo spolja, ni sa Zapada ni sa Istoka. Zato im nismo važni. I zbog toga mi je čast da sam ovde - rekao je Branislav Lečić.

Građani nose transparente "Srbija se umiriti ne može", "Srbija-Vaskrse" na kojem je i uskršnje jaje, kao zastave Srbije.

Posle obraćanja govornika, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do Gradske bibiloteke. Šetnja je planirana ulicama Prizrenska, Brankova, Pop Lukina, Kneza Sime Markovića, Pariska do Gradske biblioteke ispred koje će govoriti jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

Na stranici Počeloje.rs je navedeno da je protest u skladu sa praznicima humanitaran, pa su pozvali građane da doniraju novčana sredstva za lečenje Vuka Huljića, koji je ostao nepokretan posle pada na radnom mestu, slanjem SMS poruke ili putem žiro računa ili slanjem SMS sa brojem 631 na 3030.

Na prošlom protestu 20. aprila pročitana su imena vanstranačkih eksperata koji bi bili stručni tim za "oslobađanje medija" i stvaranje uslova za "fer i poštene izbore".

Protesti "1 od 5 miliona“ počeli su 8. decembra uz slogan "Stop krvavim košuljama“ a posle napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktiviste te stranke uoči opozicionog skupa u Kruševcu, krajem novembra.

Demonstracije su se potom proširile u više desetina gradova Srbije, između ostalog u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Užicu, Kruševcu i Leskovcu.
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Branislav Lečić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest u Beogradu: Prikuplja se pomoć za lečenje nepokretnog mladića

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Apr.2019

BEOGRAD - Na platou kod Terazijske česme u Beogradu počeo je protest protiv aktulene vlasti u Srbiji "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona", koji danas ima humanitari karakter...Okupljenima se prvo obratio profesor Ratko Božović, a zatim i član Demokratske stranke i glumac Branislav Lečić...Sociolog,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.