Uskršnji bazar u Pančevu

Izvor: RTS, 19.Apr.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnji bazar u Pančevu

U Pančevu je otvoren Uskršnji bazar - sajam rukotvorina koji povezuje najveći hrišćanski praznik po Julijanskom i Gregorijanskom kalendaru. Preduzetnice i članice udruženja pripremile su ručne radove, poslastice, ukrasna jaja i maštovitu uskršnju dekoraciju.
Pančevci koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru već se uveliko pripremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za taj veliki praznik. Vredne domaćice obavljaju kupovinu, dekorišu dom, a imaju vremena da pripreme i ručne radove, kolače i druge poslastice, kako bi učestvovale na Uskršnjem bazaru.

Na prazničnoj trpezi obavezna je uskršnja dekoracija sa korpicama, zekama i ukrasnim jajima, a stalno se otkrivaju nove tehnike i materijali od kojih se prave.
U pratećem programu Uskršnjeg bazara biće koncerti kulturno-umetničkih društava i radionica farbanja jaja za decu, a manifestacija se završava 24. aprila.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.