Uskršnji bazar u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnji bazar u Pančevu

Na platou ispred Gradske uprave Pančeva održava se prvi Uskršnji bazar, koji će trajati do 4 aprila. Organizator bazara je Turistička organizacija i udruženje žena "Pančevke" iz Gornjeg grada.

Unikatne radove i aranžmane predstavljaju udruženja ali i pojedinci koji se bave umetničkim zanatima. Na jednom mestu prilika za posetioce da kupe originalne poklone, pre svega deci, koja se Uskrsu najviše i raduju.

"Izložila sam razne proizvode: jaja u dekupažu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sličice i razne sitnice koje mogu da ulepšaju ovaj praznik", kaže Zora Sekulić.

"Ako je jaje za decu i za jelo, ja preporučujem da farbanje bude u lukovini ili nekom drugom bilju farbano, to je najzdravije. Normalno je da pravimo svakakve šare, a da li je to crtanje po jajetu ili lepljenje sličica, to već prepuštamo mašti na volju", kaže Zuza Črijepo iz Udruženja "Đetvan".

"Mi u Udruženju crtamo na staklu, izrađujemo nakit, kuvamo sapune , vezemo, pravimo kolače", nabraja Snežana Marjanov iz Udruženja "Pančevke".

"Više od mesec dana je potrebno da se izveze jedan stolnjak i radimo tom starom tehnikom", objašnjava Ana Fišer iz Udruženja "Bonaz Šandor" Ivanovo.

Sajam rukotvorina obeležiće i interesantan kulturni i muzički program.

"Ono što je bitno da su tezge bez naknade i sva udruženja koje posluju i rade, a koja su registrovana na teritoriji Pančeva, učestvuju u ovoj manifestaciji. Veliki je broj i kulturno-umetničkih društava,umetnika i horova, tako da smo se postarali da za najmlađe ali za sve nas da se nađe nesto od programa i da se svi opuste i uživaju u Uskršnjim praznicima", ističe Maja Vitman, gradska menadžerka.

Bazar će trajati do 4. aprila i na taj način će se obeležiti Uskrs i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.