Uskršnje čestitke

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje čestitke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni zvaničnici uputili su čestitke patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.
"Upućujem iskrene čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u miru i radosti", kaže se u čestitki predsednika Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučića.

Prema rečima predsednika Vučića Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumevanja i opraštanja, uvek nas podsećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima.
"Želim vam da ovaj praznik dočekate i obeležite sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem, uz najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!", dodaje se u čestitki.
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Uskrs svim građanima Srbije koji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.
"Svim građanima Srbije čestitam predstojeći najveći hrišćanski praznik u želji da Vaskrs donose duh sloge, solidarnosti i zajedništva i podari snagu i mudrost da kao snažno i jedinstveno društvo prebrodimo sve izazove koji su pred nama", kaže se u čestitki.
Uskrs je čestitao i potpredsednik Skupštine Srbije i šef Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.
"Želim svim građanima Srbije koji slave najradosniji hrišćanski praznik, blagostanje, veru, optimizam, ljubav i praštanje", naveo je u čestitki Milićević.
Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić takođe je čestitao najveći hrišćanski praznik.
"Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima. Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse", kaže se u čestitki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Uskrs: Želim vam da ovaj praznik dočekate i obeležite sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem!

Izvor: RTV Pink, 27.Apr.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Uskrs srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.