Uskrs proslavljen i na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2012, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskrs proslavljen i na Kosovu

Uskršnju liturgiju u hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice u nedelju je služio episkop raško-prizrenski Teodosije.

Vladika Teodosije je, čitajući Uskršnju poslanicu preneo reči patrijarha Irineja koji je pozvao vernike da se "neprestano mole za braću i sestre na Kosovu i Metohiji"."Molimo ih da nikada ne klonu duhom i da ostanu verni svojoj pravoslavnoj veri na svom i našem pradedovskom ognjištu", poručio je patrijarh u poslanici.Među vernicima je na liturgiji bio i ministar za Kosovo Goran Bogdanović."Moja poruka ide u pravcu mira, pomirenja i praštanja kako bismo opstali na ovim prostorima. Poručujem i Srbima i Albancima da je bilo dosta sukoba i prolivanja krvi i da samo dijalogom možemo rešiti problem Kosova i Metohije", rekao je Bogdanović i pozvao svoje sunarodnike da "ne nasedaju na provokacije".KOSOVSKA MITROVICA, 15. aprila 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.