USKRŠNJI TRIK! Pomešajte 2 kašike ovog ZAČINA sa vodom i dobijte INTENZIVNO ŽUTU boju jaja! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 22:35

USKRŠNJI TRIK! Pomešajte 2 kašike ovog ZAČINA sa vodom i dobijte INTENZIVNO ŽUTU boju jaja! (VIDEO)

Žuta boja nam svake godine zadaje muke.

Isprobali smo sve moguće načine, ali ni jedan nije dao zadovoljavajuće rezultate. Ukoliko i vi godinama pokušavate da ofarbate jaja u intenzivno žutu boju, a ne polazi vam za rukom, probajte ovaj trik.

Ove godine, umesto da kupujete boje za jaja, okrenite se prirodnim varijantama. Pored povrća i voća, za farbanje jaja možete koristiti i začine. Da li ste znali da uz pomoć karkume možete dobiti prelepu žutu nijansu? Evo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kako:

Potrebno je (za tri jajeta):

Da bi boja bila intenzivnija, pre nego što započnete proces farbanja, izbelite jaja.

Priprema:

Pomešajte začin, vrelu vodu, kašiku sirćeta, malo soli i potopite jaja. Prethodno skuvana jaja potopite u činiju sa prirodnom bojom i ostavite nekoliko sati da se boja upije. Nakon toga izvadite jaja i utapkajte maramicom. Kada se jaja potpuno osuše, izmažite ih uljem da lepše sijaju.

Što jaja duže stoje u farbi, boja će biti intenzivnija.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.