Tri salate koje možete da napravite sa jajima

Izvor: Mondo, 29.Apr.2019, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri salate koje možete da napravite sa jajima

Uskrs je prošao, imate višak kuvanih jaja? Napravite ove ukusne salate!

Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite. Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate!

Sa lososom i mirođijom

Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.

Sa tunjevinom i krompirom

Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.

Sa testeninom

Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.

Šta vi radite sa viškom jaja nakon praznika? Recite nam u komentarima!

Pogledajte i ove recepte za jela od preostalih uksršnjih jaja:

Salate, prste da poližeš!Mimoza salata, kisela jaja...Uskršnja jaja: Koliko dugo su jestiva
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.