
Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Apr.2017, 10:51 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Uskršnje jagnjeće pečenje
Danas spremamo jagnjeće pečenje, tradicionalno uskršnje jelo.
Da bi pečenje uspelo, potrebno je samo strpljenje i dobro raspoloženje.
Potrebno je:
1 polovina jagnjeta
5 dl ulja
2 kašike začina
1 dl belog vina
1 dl svetlog piva
1 kašika senfa
so
Priprema
Polovinu jagnjeta, sečenog po dužini (težine oko 5 kg), očistiti, oprati, obrisati >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << čistom platnenom salvetom i posoliti.
Natrljati začinom, premazati senfom i staviti u podmazan pleh. Preliti ga sa pola litra ulja i mešavinom vina i piva.
Peći u zagrejanoj rerni. Nakon jednog časa smanjiti temperaturu i peći još oko 2 časa, tj. dok meso ne porumeni. U toku pečenja svakih 15 minuta prelivati meso sopstvenim sokom.
Prijatno!
http://www.recepti.com/kuvar/glavna-jela/309-jagnjece-pecenje
Nastavak na JuznaSrbija.info...