Stari recepti juga Srbije: Uskršnje jagnjeće pečenje

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Apr.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Uskršnje jagnjeće pečenje

Danas spremamo jagnjeće pečenje, tradicionalno uskršnje jelo.

Da bi pečenje uspelo, potrebno je samo strpljenje i dobro raspoloženje.


Potrebno je:

1 polovina jagnjeta

5 dl ulja

2 kašike začina

1 dl belog vina

1 dl svetlog piva

1 kašika senfa

so

Priprema

Polovinu jagnjeta, sečenog po dužini (težine oko 5 kg), očistiti, oprati, obrisati >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << čistom platnenom salvetom i posoliti.

Natrljati začinom, premazati senfom i staviti u podmazan pleh. Preliti ga sa pola litra ulja i mešavinom vina i piva.

Peći u zagrejanoj rerni. Nakon jednog časa smanjiti temperaturu i peći još oko 2 časa, tj. dok meso ne porumeni. U toku pečenja svakih 15 minuta prelivati meso sopstvenim sokom.

Prijatno!

http://www.recepti.com/kuvar/glavna-jela/309-jagnjece-pecenje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.