Srbi iz Đakovice odustali od odlaska u svoj grad na Uskrs

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Đakovice odustali od odlaska u svoj grad na Uskrs

Udruženje Đakovčana u Beogradu "Uspenje presvete bogorodice" saopštilo je danas da zbog bezbednosnih razloga odustaje od odlaska u Đakovicu na najveći hrišćanski praznik Uskrs. U saopštenju je navedeno da je za odlazak bilo zainteresovano 176 vernika, Srba iz Đakovice. "Dolazak iz rasejanja u svoj grad, ulicu i manastir ne želimo da se iskoristi u političke svrhe sa provokacijama i zloupotrebama kao što se desilo za Božić ove i prošle godine", navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Prištinske institucije i međunarodne institucije nisu u mogućnosti da garantuju potpunu bezbednost prilikom boravka na službi u manastiru Uspenje presvete bogorodice u Đakovici, piše u saopštenju udruženja.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Srbi odustali od odlaska u Đakovicu, nema garancije za bezbednost

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2015

Srbi iz Đakovice iz bezbedonosnih razloga odustali su od odlaska u rodni grad na najveći hrišanski praznik Vaskrs. Autobusi sa Srbima iz Đakovice, kamenovani su na Božić ove godine prilikom ulaska u grad, i nije im bilo dozvoljeno da dođu do porte srpskog manastira. I pored razgovora koje su nakon...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.