Proslava Uskrsa u Srbiji

Izvor: Press, 31.Mar.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Uskrsa u Srbiji

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio je svečanu uskršnji misu u Crkvi Krista kralja u Beogradu kojem je prisustvovalo nekoliko stotina vernika.     
On je vernicima poručio da u kriznim vremenima više cene život i ne zaboravljaju Boga.     
"Zaborav je najveći greh, a ako zaboravimo Boga i božija dela, zaboravili smo večcni život, a time i smisao života i nadu", rekao je Hočcevar.      
Beogradski nadbiskup je naglasio da u vremenu, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << svi "više životare, i mnogo manje cene život", pojedinac može biti koristan čovečanstvu samo ukoliko izbaci iz srca smrt, neprijateljstvo, predrasude i laž.     
"Dan vaskrsenja Isusa Hrista je vreme kada bi trebalo da svi  ispitamo sebe - da li smo oterali iz srca smrt i da li smo se posvetili slobodi i večnosti", kazao je Hočevar.     
Beogradski nadbiskup je u petak u tradicionalnoj Uskršnjoj poslanici, poželeo vernicima srećan i blagosloven Uskrs uz poruku da istina i dobro pobedjuju unutrašnjom snagom istinske vrednosti, a ne spoljašnjom prinudom.     
On je podsetio da za one koji veruju u vaskrsenje Isusa Hrista i u istinu vaskrsenja, "vera nije neka spoljašnja zapovest i čoveku nametnuta ideologija, već jedini način života".     
"Što je veće zajedništvo nosilaca dobra i istine, istovremeno su i bogatiji istorijski plodovi dobra i istine," ukazao je beogradski nadbiskup u Uskršnjoj poslanici.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Press...






Povezane vesti

I u Srbiji se proslavlja Uskrs

Izvor: B92, 31.Mar.2013

Beograd -- Pripadnici Rimokatoličke crkve, protestanti, anglikanci i vernici drugih crkava u Srbiji slave Uskrs, najveći hrišćanski praznik...Vernici danas proslavljaju dan kada je Isus Hrist vaskrsao...Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služio je svečanu uskršnji misu u Crkvi Krista kralja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.