Prestoničke ulice puste na Vaskrs

Izvor: Glas javnosti, 05.Apr.2010, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestoničke ulice puste na Vaskrs

Mnogi Beograđani, koji imaju četiri slobodna radna dana povodom vaskršnjih praznika, na Veliki petak su otputovali ka Srbiji ili ka gradovima u regionu kako bi se odmorili, pa su na Uskrs ulice Beograda ostale gotovo puste.

U turističkim agencijama kažu da su uglavnom svi aranžmani za vikend i Vaskršnji ponedeljak odavno rasprodati, a beogradska autobuska stanica uvela je veći broj polazaka.

Iz Beograda je krenulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 100 autobusa više od uobičajenog, dok je u četvrtak bilo 150 vanrednih polazaka. Beograđani, studenti i oni koji imaju rođake u unutrašnjosti, a ne moraju da rade spakovali su kofere i pokušali da uhvate poslednji autobus ili voz, što je prouzrokovalo velike gužve na stanicama.

U Železnicama kažu da je veće interesovanje putnika za Crnu Goru, dok je tradicionalno povećan broj autobuskih polazaka ka gradovima na jugu, Republici Srpskoj i planinskim odmaralištima.

Mnogim sugrađanima bilo je povoljno da vikend provedu u nekoj od Slovenačkih termi i banja i to po ceni od 125 evra za dve osobe. U turističkim agencijama kažu da su uvedeni i dodatni čarter letovi za april i maj za Egipat.

Putovanja više, sudeći prema interesovanju i broju onih koji odlaze iz Beograda, nisu luksuz, a u agencijama kažu da je i vizna liberalizacija doprinela tome da se veći broj Beograđana odlučuje da poseti neke od evropskih destinacija. Sličnu sliku u gradu videćemo i u ponedeljak, samo što će Beograđani tada kofere vraćati natrag u stanove.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.