Praznik nad praznicima

Izvor: RTV 5, 15.Apr.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik nad praznicima

Vladika niški Jovan pred nekoliko stotina okupljenih vernika  služio je jutarnju uskršnju liturgiju  u Sabornoj crkvi u Nišu.
"Blagodat, mir i ljubav", blagoslovilo je u uskršnjoj liturgiji sveštenstvo Eparhije niške vernike u Sabornom hramu. Liturgiju je služio vladika Jovan, a narodu je pročitana poslanica njegovog prethodnika na mestu niškog vladike, sada patrijarha Irineja:
"Vaskrsenje Hristovo nije radost data od ovoga sveta. Izvor te radosti je u dobroti i ljubavi Božjoj i ona nosi pečat večnosti. Njeno postojanje ne zavisi od volje i vlasti ljudi već od svemoguće volje i sile Božje."
Liturgija u čast hristove pobede nad smrću, služena je u svim većim gradovima Srbije, kao i u celom pravoslavnom svetu koji se drži julijanskog kalendara.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.