Patrijarh, predsednik i premijer čestitali Uskrs

Izvor: Mondo, 03.Apr.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh, predsednik i premijer čestitali Uskrs

Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse, poručio je patrijarh Irinej poglavarima svih crkava koji predstojeći, najradosniji hrisćanski praznik, Uskrs slave po zapadnoj pashaliji. Uskrs čestitali u predsednik Srbije Nikolić i premijer Vučić.

Foto: Beta/Milan Obradović

Patrijarh je, kako se navodi u saopštenju SPC, Uskrs čestitao papi Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, predsedavajućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Saveta evangeličke crkve u Nemačkoj biskupu Hajnrihu Bedford-Štromu, kao i velikodostojnicima drugih protestantskih crkava u svetu.

Patrijarh je najsrdačnije čestitao praznik i velikodostojnicima i vernicima tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji, Rimokatoličke crkve, Slovačke evangeličke crkve, Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji i Metodističke crkve.

Uskršnju čestitku patrijarh je uputio i ekumenskim i konfesionalnim telima i organizacijama - Svetskom savetu crkava, Konferenciji evropskih crkava, Luteranskom svetskom savezu, Alijansi reformatskih crkava i drugim međucrkvenim telima i organizacijama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave danas.

"Povodom Uskrsa, Vama i svim vernicima koji u nedelju slave ovaj najveći među hrišćanskim praznicima, upućujem najsrdačnije čestitke.

Želim Vam da radost ovog praznika podelite sa svojim najbližima u zdravlju i blagostanju" , navodi se u čestitki premijera Vučića, saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Sa željom da svako iskušenje kojima je bremenito naše doba prevaziđemo u veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji po Gregorijanskom kalendaru slave Hristovo uskrsnuće, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju, svekolikim dobrom od Gospoda i ljudi, proslave najveći hrišćanski praznik", piše u saopštenju kabineta predsednika.

"Srećan Uskrs!", poručio je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nikolić čestitao Uskrs

Izvor: Blic, 03.Apr.2015

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas čestitku svim gradjanima Srbije koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, saopštila je pres služba predsednika...- Sa željom da svako iskušenje kojima je bremenito naše doba prevaziđemo u veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.