Papa Franja održao misu za Uskrs

Izvor: Press, 31.Mar.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franja održao misu za Uskrs

Oko 200.000 vernika je bilo okupljeno na trgu kada je argentinski papa, u beloj odori sa zlatnim krstom, izašao iz Vatikana da dođe do oltara.
Papa se sinoć na Uskršnjem bdenju u bazilici Svetog Petra obratio nevernicima i katolicima koji su se udaljili od vere, apelujući na njih da "se približe" Bogu, prenosi AFP.
"On će vas dočekati otvorenih ruku", izjavio je 76-godišnji papa -bivši nadbiskup Buenos Airesa Horge Mario Bergoljo, koji je pozvao Rimokatoličku crkvu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << približi običnim i siromašnim ljudima. 
"Nemojmo zatvarati srca. Nemojmo gubiti poverenje i predavati se: nema situacija koje Bog ne može promeniti", poručio je papa vernicima na misi na kojoj je, takođe, krstio četiri odrasle osobe koje su prešle u katoličku veru.
 


Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa Franja služio prvu Uskršnju misu: "Nema situacija koje Bog ne može promeniti"

Izvor: Blic, 31.Mar.2013

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja održao je danas svoju prvu Uskršnju misu na Trgu svetog Petra, pre nego što na više od 60 jezika da blagoslov "Urbi et orbi" (Gradu i svetu). ..Oko 200.000 vernika je bilo okupljeno na trgu kada je argentinski papa, u beloj odori sa zlatnim krstom, izašao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.