Ovaj cvet je simbol Uskrsa: Privlači blagostanje i ljubav!

Izvor: Svet plus, 14.Apr.2024, 09:54

Ovaj cvet je simbol Uskrsa: Privlači blagostanje i ljubav!

Cvet kojim ćete privući blagostanje, a poklanja se i kao izjava ljubavi.
Legenda duboko ukorenjena u hrišćanskoj tradiciji govori o đurđevku kao cvetu koji je nastao od suza Bogorodice prolivenih pored krsta na kojem je raspet Isus Hrist. Ova simbolika čini ga izuzetno važnim za hrišćansku zajednicu, a posebno je blagoslov kada đurđevak procveta dovoljno rano da se može uneti u domove za Uskrs.
Đurđevak je obavijen brojnim verovanjima, očaravajući žene svojim nežnim izgledom i slatkim mirisom. Neki čak veruju da su njegove kapi povezane sa suzama Eve nakon što je prognana iz raja, dok se u Bibliji spominje više puta, često u pesmama kralja Solomona.
Foto:Pexels...
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.