Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 07:12

Nestašice jaja neće biti, problem bi mogla da bude distribucija

Iako se očekuje veća tražnja, nestašice jaja pred uskršnje praznike neće biti, a neće biti ni poskupljenja.

I pored epidemije virusa korona i vanrednog stanja, kako za "Blic" priča Rade Škorić, predsednik Zajednice živinara Srbije, ova privredna grada trenutno funkcioniše punom parom, tako da se očekuje da za uskršnje praznike jaja budu dostupna svim potrošačima.

"Trend potrošnje jaja se u poslednje tri sedmice znatno povećao. Ljudi su stvarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zalihe, ali kupovina i potrošnja su se povećale i zbog činjenice da je dosta manje bilo kupovine u pekarama ili kupovine brze hrane, tako da su se jaja masovno nalazila na trpezama građana koji najveći deo dana provode u svojim domovima", priča Škorić.

I pored toga, na osnovu izveštaja farmera, u Zajednici živinara veruju da nestašice jaja pred Uskrs neće biti.

"Farmeri, međutim, strahuju da će problem biti redovna distribucija s obzirom na to da su pijace zatvorene, kao i veliki broj maloprodajnih objekata specijalizovanih za promet jaja, zbog čega je sužen prostor i trgovcima i potrošačima, a tu je i limitirano vreme kupovine i u marketima. Zato je moguće da u nekim objektima u danima pred Uskrs ne bude jaja baš u svakom trenutku, ali nestašice neće biti", smatra Škorić.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.