Na Zlatiboru očekuju 20.000 turista za praznike

Izvor: Glas javnosti, 23.Apr.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru očekuju 20.000 turista za praznike

UŽICE - Direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović izjavio je da se očekuje da će tu planinu tokom uskršnjih i prvomajskih praznika posetiti 20.000 gostiju.

Đurović je rekao da na osnovu najava očekuje da za uskršnje praznike bude popunjeno 80 odsto smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru, a za 1. maj 90 odsto, zbog tradicionalne posete izletnika.

Prema njegovim rečima, na Zlatiboru su u protekloj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sezoni boravili gosti iz Velike Britanije, Nemačke, Italije, Novog Zelanda i Rusije, Bugarske i Rumunije, a povećana je i tražnja za licenciranim turističkim vodičima za organizovan dolazak stranih turista.

Pored kulturno-umetničkih programa domaćini su za goste pripremili i različite manifestacije, poput vaskršnjeg takmičenja u tucanju uskršnjim jajima, sajma domaće rakije u selu Šljivovica, a na Kraljevom trgu u centru Zlatibora biće održan i prvi Sajam cveća od 1. do 3. maja.

Turistički vozić "ćira" od početka sezone, 15. aprila, udvostručio je broj vožnji sa dva vanredna polaska. Tako sada pored dva redovna polaska u 10.30 i 13.25 sati, turiste prevozi i pre podne u 8.00 i popodne u 16.10. Kako su najavili iz preduzeća "Šarganska osmica", zahvaljujući ugovoru sa jednom hrvatskom turističkom agencijom, od maja do septembra svake sedmice na Zlatibor će dolaziti grupe od 40 do 50 gostiju sa severa Evrope iz Poljske, Latvije i Litvanije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.