NEDOSTAJE U SVAKOM SMISLU! Cakana otkrila zašto Uskrs za nju i njenu porodicu ima POSEBNO ZNAČENJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 18:01

"NEDOSTAJE U SVAKOM SMISLU!" Cakana otkrila zašto Uskrs za nju i njenu porodicu ima POSEBNO ZNAČENJE!

"Nadam da ćemo ubrzo početi da radimo kao da korone više nema."

Pevačica narodne, izvorne i folk muzike Dragica Radosavljević Cakana već dugo godina je na estradi, a ono čime osvaja publiku jesu njene odlične pesme i feomenalan glas. Prvi album objavila je 1991. godine, a najviše pažnje je izazvala numera "Osećam".

Cakana je osvojila narod pesmama "Moj golube", "Ej, dragi, dragi", "Beli labude", "Lep kao Bog", "Dole južno" i mnogim drugim. Iako se vrlo dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snalazi u raznim žanrovima, od roka, popa i folka, najpoznatija je po interpretacijama srpskih izvornih pesama, kao što su "Milica jedna u majke", "Ječam žnjela kosovka devojka", "Žubor voda žuborila", koje se danas vežu uglavnom za Cakanino ime.

Za naš portal Srbija Danas ispričala kako provodi Uskršnje praznike, koliko joj nedostaje publika i nastupi kojih nema zbog situacije sa virusom korona, a otkrila nam je i da nas uskoro očekuje i nova, malo drugačija, pesma.

- Za mene je Uskrs kao hrišćanki najradosniji praznik, kada je Isus vaskrsao i ono što predstavlja za svakog pravog hrišćanina, bio on katoličke ili pravoslavne vere, najveću radost.

- Uskrs ću dočekati u krugu svoje porodice, i na moju sreću i radost, moja ćerka je došla iz Moskve, a mom unuku je na Uskrs rođendan.

- Naša trpeza će biti prepuna svega i svačega, od Uskršnje pogače, slatke i slane, kolača sa suvim šljivama, višnjama i jagodama. Spremaćemo teletinu i jagnjetinu, potaž... Spremam sve što deca vole i što njih čini srećnima. Posebno nešto nema. Posebnost u svakom mom Uskršnjem prazniku je to što moja ćerka i dva unučeta, Uroš i Dunja, rođeni su na Uskrs. Nekako se tako desilo da sam ja rodila Mariju na Uskrs i ona svoje prvo dvoje dece takođe. Drugih nekih razloga nema da bude svečanije nego što će biti.

- Farbala sam jaja sa unukom Dunjom, koja je napunila 20 godina pre nekoliko dana. Ona je sada zainteresovana za to jer voli da slika. Pravila je neka dekupaž, a ja sam pravila šarena jaja. Imamo zaista predivna jaja. Naravno, kad nam neko dođe jaja se poklone i kad odemo negde jaja poklanjamo. Ponosna sam na Dunju što hoće da mi pravi društvo i što je ne mrzi.

A post shared by Dragica Radosavljevic Cakana (@cakanaofficial)

- Što se tiče publike i nastupa to mi strašno nedostaje. Nedostaje u svakom smislu te reči. Nekako se lakše i živi kad je materijalna situacija u pitanju. Verovali ili ne, sad je pitanje samo da nešto radimo, da se negde pojavimo i da se nešto dešava. Mi se pojavljujemo na televiziji i možemo da omogućimo ljudima da nas vide i da znaju da smo tu za njih, ali nekako je taj neposredni kontakt sa publikom najlepši i najvažniji i to nikako ne može da se nadomesti drugačije osim tim direktnim kontaktom sa ljudima sa kojima pevate i sa kojima se družite. Ja se nadam da ćemo moj sastav "Svitanje" i ja ubrzo početi da radimo kao da korone više nema, a nadam se da je neće ni biti.

- Što se nove pesme tiče u pripremi je i biće iznenađenje i za mene jer će biti malo modernija pesma. S obzirom da radi autor Nikola Micevski, iz Skoplja, sa kojim unazad sedam godina sarađujem, on uvek provuče neku notu tradicionalnog zvuka kroz moje pesme jer zna da je to nešto što, pre svega, ja volim i što je svojstveno meni i muzici koju ja pevam.

A post shared by Dragica Radosavljevic Cakana (@cakanaofficial)

- Vama i vašim čitaocima želim srećne Uskršnje praznike, da ih provedete sa svojim najbližima, sa ljudima koje volite u radosti i veselju i od srca vam želim sve najbolje. Voli vas Cakana!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.