Ministar odbrane posetio jedinice na granici sa Makedonijom i u zoni bezbednosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2017, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane posetio jedinice na granici sa Makedonijom i u zoni bezbednosti

Ministar odbrane Zoran Đorđević obišao je danas, na Uskrs, pripadnike vojske i policije angažovane na objektu "Kozjak", na granici sa Republikom Makedonijom, i pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na objektu "Ševadske livade", u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu.

Đorđevića, u čijoj je pretnji bio i zamenik komandanta Združene operativne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komande general-major Slavoljub Janićijević, na objektu "Kozjak", koji se nalazi u sektoru A i pokriva 104 kilometra državne granice, dočekao je komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković, koji ga je upoznao sa zadacima koje pripadnici vojske i policije obavljaju od početka angažovanja u julu prošle godine.

Pored sprečavanja ilegalnog ulaska i krijumčarenja migranata, pripadnici vojske i policije se staraju i o bezbednosti građana i zaštiti njihove imovine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Janković je rekao da je do sada više od 20.000 migranata sprečeno da ilegalno uđu na teritoriju Srbije, a otkriven je i sprečen 121 pokušaj krijumčarenja i uhvaćeno 139 krijumčara.

Prema rečima Jankovića, poslednjih 20 dana, koliko traje angažovanje smene koja je dočekala ministra odbrane, primećeno je povećano kretanje migranata u suprotnom pravcu, ka Republici Makedoniji, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane posetio jedinice na granici sa Makedonijom i u zoni bezbednosti

Izvor: Beta Video, 16.Apr.2017

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Djorđević obišao je danas, na Uskrs, pripadnike vojske i policije angažovane na objektu ``Kozjak``, na granici sa Republikom Makedonijom, i pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na objektu ``Ševadske livade``, u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu. Djordjevića,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.