MOMIROVIĆ NE ODMARA: U kontroli radova na deonici Preljina-Požega (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 14:36

MOMIROVIĆ NE ODMARA: U kontroli radova na deonici Preljina-Požega (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratstrukture Tomislav Momirović nastavio je kontrolu realizacije najvažnijih infrastrukturnih radova

Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku koridora 11 i to na najkompleksijem delu – probijanju tunela Munjino brdo i Laz.

Radnici kineske kompanije "China Communications Construction Company" nisu prekidali radove tokom uskršnjih praznika, a ministar ih je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi dan Uskrsa posetio sa najbližim saradnicima i vd direktorom  Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom.

- Radimo 20 sati svaki dan već nekoliko meseci i ne možemo sebi da dozvolimo da imamo ni dan pauze zato što moramo da završimo radove početkom sledeće godine. Ovo je deonica, koju sam najviše puta posetio i svaki put sam bio sve zadovoljniji dinamikom radova i angažovanjem naših kineskih partnera na ovoj deonici. Ni danas, tokom praznika, radovi nisu stali, ljudstvo I mehanizacija su angažovani na terenu. Mi gradimo autoputeve da bi mladi ostajali u ovoj zemlji, a ne da bi iz nje odlazili - rekao je ministar Momirović.

Deonica Preljina - Požega je duga 30,9 kilometara na trasi Koridora 11, prema granici sa Crnom Gorom i ključna je za povezivanje regiona i za jačanje turističkih I privrednih kapaciteta. To je jedna od najzahtevnijih trasa koja će imati šest kilometara mostova i šest kilometara tunela - dakle gotovo trećina trase je u vrlo kompleksnim radovima.

- Ovom projektu pridodali smo još tri obilaznice oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica. Tunel Laz ide kroz planinu Jelicu i biće najduži tunel u Srbiji. Takođe, gradi se i tunel Munjino brdo od 2.800 metara. Decenijama se niko nije usudio da pokrene ovakve radove, decenijama je nešto drugo bilo važnije, e mi sad završavamo one projekte koji su neophodni I koje građani sanjaju već decenijama.  Svesni smo kompleksnosti radova I teškog terena, težine i obima radova, ali naši  kineski partneri su obećali predsedniku Vučiću da će ova deonica da bude gotova do 7 .januara sledeće godine - naglasio je ministar Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Novi apel ministra Momirovića: Danas je dan za saobraćajne gužve, ali postoji i LAKO REŠENJE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 11:36

Kao i tokom prošlogodišnjeg pika pandemije korone, i zimske sezone, radovi nisu prekidani na produžetku koridora 11 i to na najkompleksijem delu – probijanju tunela Munjino brdo i Laz..U prethodnih pet dana građani Srbije proslavljali su dva velika praznika, a prava praznična atmosfera vladala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.