Jedinstvena metoda farbanja vaskršnjih jaja sodom bikarbonom (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 21.Apr.2024, 12:50

Jedinstvena metoda farbanja vaskršnjih jaja sodom bikarbonom (RECEPT)

Jedinstvena metoda farbanja vaskrsnjih jaja-sodom bikarbonom, korak-po-korak! Eksperimentišite ovog Vaskrsa, posebno ako ovaj posao obavaljate sa decom. Biće im jako zanimljivo!

Otkrijte jedinstvenu metodu farbanja vaskršnjih jaja sodom bikarbonom, korak po korak! Ova inovativna tehnika će uneti novu dimenziju u vašu vaskršnju tradiciju. Eksperimentišite ovog Vaskrsa i uživajte u kreativnom procesu sa svojom decom. Ova aktivnost je ne samo edukativna, već pruža i priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << za zabavu i igru. Deca će biti oduševljena jedinstvenim uzorcima koje soda bikarbona stvara na ljuskama jaja. Pripremite se za nezaboravno iskustvo farbanja vaskršnjih jaja!

Priprema jaja: 

Prvo skuvajte jaja, operite i osušite ih. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi pre nego što počnete sa farbanjem. (ne smeju da budu vrele)

Priprema boje: 

U velikoj posudi, pomešajte 1 šolju vode, 1 kašiku sirćeta i nekoliko kapi prehrambene boje po vašem izboru.

Farbanje jaja: 

Potopite jaja u boju i ostavite ih da odstoje 5-10 minuta, ili dok ne postignu željenu nijansu. Okrenite jaja povremeno da bi boja bila ravnomerno raspoređena.

Upotreba sode bikarbone: 

Izvadite jaja iz boje i ostavite ih da se osuše. Kada su jaja suva, pospite ih sodom bikarbonom.

Stvaranje efekta: 

Lagano prskajte jaja vodom koju ste predhodno pomešali sa sirćem, dok soda bikarbona ne počne da peni. Pena će stvoriti interesantne uzorke na ljusci jajeta.

Sušenje: 

Ostavite jaja da se osuše. Kada je pena nestala, ostaće jedinstveni uzorci na ljusci jajeta.

Završni koraci: 

Kada su jaja potpuno suva, možete ih premazati jestivim uljem da bi dobila sjaj.

Uživajte u procesu farbanja vaskršnjih jaja! A probajte i metod koji je prikazan u video snimku:
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.